JEDNODENNÍ VÝLET DO CAMBRIDGE

12:04

Tohle byl asi nejlepší výlet, který jsme si zatím o víkendu udělali. Takže nechápu, proč mi to trvalo tak dlouho dostat se k sepsání zážitků a poznatků.

Cambridge je světoznámé městečko nacházející se asi hodinu vlakem z Londýna. Jízdenky stojí asi 17 liber zpáteční a počítejte s tím, že pokud jedete o víkendu, vlak bude hodně nacpaný. Přecijenom do Cambridge se chce podívat snad každý.

Než se ale vydáte do Cambridge, stáhněte si aplikaci ofo. Tato aplikace Vám umožní půjčit si zářivě žlutá kola kdekoliv po Cambridge a kdekoliv je zase zaparkovat. Ne, že by byla Cambridge nějaké supervelké město, ale například vlaková stanice se nechází 30-45 minut pěšky od hlavního centra, zatímco na kole jste tam za 15 minut. Navíc v Cambridge jezdí na kole úplně každý, takže i když je pro Vás jízda vlevo náročná, řidiči jsou ohleduplní a počítají s tím, že se na silnicích pohybuje spousta turistů. Aplikaci si tedy určitě stáhněte, protože jízda na kole téměř nic nestojí (platí se okolo 50p na půl hodiny) a navíc s promokódem Yc1JgK dostanete jednu jízdu zdarma. :)

6E6080D6-225C-4124-A59D-3B569CAD7785.JPG

Kažopádně teď už zpátky ke Cambridge. Město a univerzita vydají samy o sobě na téměř celý den, zvlášť když se projedete do parků nebo se půjdete podívat do nějaké z Colleges. Dejte si akorát pozor, ve kterou roční dobu jedete a zda Colleges budou otevřené. Zejména o zkouškovém je většina z nich zavřená a jsou přístupné pouze studentům, aby měli klid na učení. My jsme navštívili dvě Colleges, a to Jesus College a Trinity College.

Jesus College

Tato college je dál od centra, ale mnohem příjemnější, větší a přátelštější než další colleges v centru. Navíc na kole se k ní dá velice pohodlně dojet přes park a tím pádem jste tam za pár minut. Mně se tato college líbila mnohem více, než později navštívená Trinity College, jelikož v dohledu nejsou žádní turisté. Můžete se projít po pozemcích, nahlédnout do některých budov a potkat mnoho studentů, kteří se učí nebo hrají tenis, případně angličany tak oblíbený kriket. Zároveň do Jesus College nemusíte platit žádný vstup a není ani nijak omezené, kam se můžete podívat. V této college se můžete cítit jako opravdoví studenti Cambridge.

A92A9800-9190-4877-AB38-2D40CF330DE7.JPG

Trinity College
Tuto college jsme navštívili později a upřímně, kdybychom se tam nešli podívat, nic by se nestalo. Vstup stojí nějaké 2 nebo 3 libry a jediné, kudy se můžete projít, je cestička vedoucí od vstupu k výstupu, s malou zastávkou v kapli. Když jsme navštívili Trinity College my, v kapli zrovna nacvičoval sbor, což byla nejzáživnější část prohlídky. Za mě Trinity College není nic, co by člověk musel v Cambridge vidět.

8A9E8052-E8DC-493B-B4C9-F48DD25FB56A.JPG

V centru města byly trhy (byla neděle, takže nevím, zda se konají každý den nebo jen o víkendech) s mnoha a mnoha stánky s oblečením a jídlem. Určitě si nějaké jídlo z trhů dejte, my jsme měli nějaké jihoamerické jídlo a bylo to naprosto dokonalé.

3744D084-1CFD-47B6-A34A-7533416B17B0.JPG

A pokud bude teplo, určitě se vydejte na jednu ze dvou nejlepších zmrzlin. Poznáte je jednoduše podle dlouhých front před vstupem. My jsme měli Jack's Gelato a zmrzlina stála určitě za to (nejenom za čekání, ale také za připlacení si pár liber místo nákupu zmrzliny někde u nějakého pochybného stánku.

400A620D-7AEF-4A50-BCD5-35E60E81E10B.JPG

Výlet do Cambrige určitě doporučuji, je to parádní městečko a tolik akademické atmosféry, jako najdete v Cambridge, byste určitě těžko hledali kdekoliv jinde.

You Might Also Like

0 komentářů