O PROBĚHNUTÍ LONDÝNEM BĚHEM JEDNOHO DNE

22:52

Občas prostě není na výlety čas. Naštěstí díky letadlům je možný se podívat do Londýna na víkend – vyletět z Brna v pět hodin v pátek odpoledne a v neděli odpoledne zase v pět být doma. Přesně takový výlet si udělala mamka s bratrem za mnou do Londýna a já jsem z toho měla hroznou radost. 


Jediný, co se musí v takovém případě oželet, je pohoda toho, že člověk nemusí vidět všechno za jeden den. A tak jsme se v sobotu ráno vydali na rychloprohlídku Londýna. Takže pokud někdo budete mít taky takový rychlovýlet do Londýna, doporučuji tuto trasu:


začít na Trafalgar Square 

Trafalgar square je super startovací bod pro všechny procházky po Londýně. Na jedné straně je majestátní Národní galerie (National Gallery), na straně druhé je krásný výhled na Big Ben (který se teda momentálně opravuje, takže spíš výhled na jeho špičku, která zatím jako jediná kolem sebe nemá lešení). 


z Trafalgar Square se dá krásně projít k Buckingham Palace

Cesta vede přes The Mall, ikonickou červenou ulici s mnoha černými taxíky. Ulice je majestátní a jenom napovídá, že se blížíte ke středobodu britského národa. Okolí Buckinghamského paláce je neustále obleženo turisty, avšak mimo léto se to dá přežít. 

od Buckinghamského paláce zpět přes St. James Park až k Horse Guards Parade a Downing Street

St. James Park je nádherným parkem s největší britskou atrakcí v přírodě – veverkama. Park je moc krásný a nabízí mnoho různých výhledů a zákoutí. Po projití parkem se dá dojít k ulici Whitehall, na které sídlí Horse Guards, tedy stráž a dá se projít k Downing Street. Když pokračujeme dál po ulici, dojedeme až k Westminster Abbey, parlamentu a Big Benu. 


přes Westminster Bridge přejít na Southbank a pokračovat tak dlouho, dokud nás nohy nebolí

Southbank neboli jižní břeh řeky je ikonickou procházkou po Londýně. Poskytuje mnoho krásných pohledů přes řeku, ale taky mnoho blízkých památek. Během procházky projdete kolem the London Eye, Shakespearova divadla the Globe a dojdete až k Tower Bridge. 


přes Tower Bridge k Tower a k St Paul's Cathedral

Tower Bridge je ikonický most, přes které je skvělé přejít. Na Tower Bridge prakticky navazuje Tower, pevnost s korunovačními klenoty. Od ní se dá dojít nebo popojet autobusem k St Paul's Cathedral. Až teď jsem si všimla, že když stojíte na náměstí před hlavním vchodem katedrály, a zrovna zvoní zvony, tak je množné vidět ruce, které tahají za provazy a dávají zvony do pohybu. 


od St Paul's Cathedral domů a na pořádnou večeři

Londýn poskytuje nejen mnoho památek, ale také mnoho příležitostí k prozkoumávání kultury. A tak se vydejte ochutnat atutentickou kuchyni prakticky jakéhokoliv státu na světě. Nebudete litovat.


You Might Also Like

0 komentářů