O DVOU NEJLEPŠÍCH VYHLÍDKÁCH V LONDÝNĚ

20:10

Tento týden jsem si řekla, že se odměním za práci, za školu a za všecko, a udělám si sama pro sebe výlet po Londýně. Takže jsem se sbalila, zaplatila si 2.80 za metro a jela na výlet. On je to vlastně skoro výlet, protože do centra to trvá třeba 45 minut narvaným metrem, i když jsem jela v době, kdy už měli být všichni v práci. Ono najít nenarvaný metro teda je docela umění. 

Moje první zastávka byla St Pauls Cathedral a One New Change. One New Change je obchodní centrum postaveno hned vedle St Pauls. Možná vám to přijde jako každení krásného výhledu na St Pauls, ale opak je pravdou. One New Change je postaveno tak, aby ze vstupu bylo přímo vidět na kupoli St Pauls. Takže máte před sebou nejen průhled, ale i odraz ve skleněných stěnách budovy. Člověk by se na to mohl dívat pořád. To ale ještě není všechno. 


Stačí projít k výtahům a vyjet do šestého patra. A najednou se ocitnete na střeše nákupního střediska, kde máte bar a restauraci, ale především vyhlídkovou plochu, kde si můžete posedět, poobědvat, počíst a obdivovat kupoli St Pauls zblízka a z výšky. Nahoře moc lidí nebývá, pouze hlídač a pár turistů. Plánuji určitě vyzkoušet ten bar, co tam nahoře je, protože tam musí být skvělý výhled na noční Londýn. 


Druhou vyhlídkou je Sky Garden. Najdete ji na adrese 20 Fenchurch Street, a v podstatě se jedná o výškovou budovu s mnoha kancelářemi a s vyhlídkovou terasou v nejvyšším patře. Je tam vstup zdarma (narozdíl o The Shard který je naproti a kam se platí poměrně vysoké vstupné), stačí si jen cca týden předem objednat lístky na určitý čas. Zaslechla jsem i, že to jde i bez toho, ale upřímně bych to moc neriskovala. 


V 35 patře se před Vámi rozprostřed nádherný Londýn jako na dlani. Výhled na řeku je neskutečný, na druhou stranu, tedy na The City, už to tak skvělé není, jelikož koukáte přímo do dalších výškových budov, které jsou věčně rozestavěné. Každopádně si můžete prohlídnout Londýn kam až oko dohlédne ze všech stran, což je naprosto parádní zážitek. 

Máte nějaké tipy na vaše oblíbená místa v Londýně?

You Might Also Like

0 komentářů